П`ятниця, 29.03.2024, 16:03
перший незалежний інформаційно-розважальний кінологічний портал
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Міні-чат
Володимир Кужель
сайт фірми ВіртуозІВ - виготовлення картин з бурштину та ексклюзивних предметів інтерєру
Головна » 2011 » Травень » 1 » У Раді зареєстрований проект про обов'язкову реєстрацію і стерилізацію всіх котів і собак
21:42
У Раді зареєстрований проект про обов'язкову реєстрацію і стерилізацію всіх котів і собак
Нова редакція Закону "Про захист тварин від жорстокого поводження" (законопроект №8423) авторства народного депутата Олеся Донія (НУНС) зареєстрована у Верховній Раді.

Проектом вводяться нові поняття: "синантропні дикі тварини", середовище існування яких повністю або частково створене людиною, і "опікувані тварини" — собаки і коти, що знаходяться під опікою фізосіб і юросіб, незалежно від форм їх власності (у тому числі під опікою благодійних організацій).

У проекті міститься дуже розширене визначення "жорстокого поводження з тваринами". Сюди відносяться не тільки побої, катування, нацьковування тварин одна на одну, зумисне поранення, а й (серед іншого): залишення без нагляду і в безпорадному стані, порушення зоогігієнічних і санітарних правил утримання, розорення місць проживання диких тварин (нір, гнізд і т. п.), використання в роботі хворих, поранених і покалічених тварин, транспортування способами, що призводять до страждань і стресів, жорстокі способи виховання.

Домашні тварини з 3-місячного віку (собаки та коти, що мають власників, і всі безпритульні тварини — в обов'язковому порядку) повинні реєструватися установами ветеринарії та іншими (в тому числі, здійснюють вилов) і заноситися в Єдину державну електронну базу даних тварин, що мають власників та опікунів.

При реєстрації власникові видається реєстраційне посвідчення та номерний знак (жетон і т.п.), який повинен бути постійно закріплений на тварині. Реєстрація не проводиться без профілактичних ветеринарних заходів.

Проектом забороняється розведення і дресирування тварин з метою розвитку агресивних властивостей, торгівля тваринами в громадських місцях, спеціально для цього не відведених, продаж диких тварин без документів, хірургічні операції тваринам без лікувальних цілей, умертвіння за відсутності медичних показань до цього, використання тварин при комерційному фотографуванні, використання дельфінів і морських тварин з комерційними розважальними цілями.

Лікувальні заходи, що можуть заподіяти тварині біль, повинні проводитися під анестезією.

Усі домашні коти і собаки, які не мають породної цінності, підлягають обов'язковій біостерилізації. Розведення тварин (у тому числі і сільськогосподарських, і спортивних, і диких) можливо тільки в племінних розплідниках. Для цього, як і для дресирування та тестування тварин, необхідно отримати ліцензію.

Регулювання чисельності тварин серед іншого буде проводитися і методами евтаназії. Спеціальними службами, підприємствами і організаціями, уповноваженими місцевою владою і які діють під наглядом ветмедицини, буде здійснюватися вилов бездомних тварин (для повернення власникам, пошуку нових власників, стерилізації). У статуті таких служб повинен бути прописаний цей їхній вид діяльності. Окремим громадянам вилов заборонений.

Планується створення "ветеринарної міліції", служби якої повинні повідомляти про всіх виловлених тварин.

Умертвіння тварин допускається для припинення їх страждань; якщо вони агресивні і не піддаються соціалізації (про це має бути висновок медичної установи); при обороні від їх нападу. Забороняється при цьому використовувати негуманні методи. Технічні засоби, що застосовуються при полюванні, відповідно до проекту, повинні передбачати швидку смерть тварини, що виключає страждання.

На власників домашніх тварин покладаються (крім реєстрації і біостерилізації) обов'язок надавати тварині можливість рухатися, контактувати з собі подібними, забезпечувати надання ветеринарних послуг, дотримуватися санітарно-гігієнічних норм, не залишати тварин без нагляду. Собак потенційно небезпечних порід забороняється вигулювати без короткого повідка.

У квартирах, де живуть кілька сімей, домашніх тварин можна утримувати за проектом за письмової згоди всіх.

У КпАП планується ввести як різновид адміністративного стягнення позбавлення права утримувати тварини, яка застосовується (у разі призначення судом) довічно.

Переглядів: 644 | Додав: Олег | Теги: Закон про тварин | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 10
10 юджин  
0
Главное то,что очем то стали думать,а как,то это другой вопрос! deal

8 felicite  
0
Попытаюсь ответить про агрессию! Вот травить собак на кого-то бы не было, это нарушение. Это как раз развитие агрессии на натравливаемого, кто бы это ни был. А вот выработка охранных качеств, подразумевает контролируемую агрессию, но не в плохом смысле этого слова. Агрессия- это перевозбудимое состояние собаки, а оно может быть вызвано разными причинами, - поэтому оно должно быть контролируемым.
А по поводу закона - что он не контролиремый, просто его надо еще хорошо доработать!!!

9 ViKomp  
0
так вот в этом как раз и дело , много дорабатывать надо, мозгов у наших депутатов не хватит

6 felicite  
0
А мне этот закон нравится! Сказано примерно все правильно.По поводу агрессии - говорится о развитии агрессии для применения собак на боях.Дрессировка подразумевает развитие умеренной,контролируемой так называемой агрессии.Это не агрессия,это развитие рабочих качеств собаки, где как раз развивают охранные качества.А вот если собаку специально натравливают на людей и других животных - это и есть развитие агрессии. А по поводу породности, тоже правильно, собаки не имеющие родословных не имеют права на производства потомства.Вот за это я всеми лапами!!!!! Но вот, несколько дней назад, я говорила с людьми живущими в селе, по поводу этого закона.Так они на дыбы встали, как это так - мою собаку кастрировать?!, не дам!!!!А где я тогда буду брать щенка себе во двор? Вот как тогда бороться с таким менталитетом? Ониже будут прятать своих собак, или не пускать ветполицию к себе во двор. Вот тут будет война! Потому что у нас люди не хотят подчинятья закону!
А в основном мне закон нравится, скорей бы его ввели!!! smile

7 ViKomp  
0
так то оно так, только границы нету (между агресией в смысле). Вы понимаете "по человечески". А закон вещь грубая, без чувств и понятий...

5 yurakrav  
0
"Проектом забороняється розведення і дресирування тварин з метою розвитку агресивних властивостей"....... А дресировка на защиту хозяина или детей от "отморозков" - это тоже развитие агресивных качеств ????????????. А если собака охраняет свою територию от воров (частный дом например или квартира) - это что тоже проявление агресии?????? Согласен - у нас как всегда - законопроект придумали, только для того, что бы создать видимость работы в ВР...

4 kira  
0
Є багато запитань. Погоджуюся з Олегом, напевно "скатьорили" з-за кордону, а адаптувати, як і завжди не вийде. Дуже вже все "ладнінько" розписано. Сумніваюся, що хоч щось зміниться. Власники тварин, якщо адекватні, то такими і залишаться, а для решти... такий закон, що мертвому припарки :). Таке враження, що фахівцями або навіть елементарними консультантами порід на прийомі закону і не пахло. Хтось, вочевидь, знову випендрився sad

2 Олег  
0
Ну ... в проекті все виглядає досить правильно і добре ... єдине неоднозначне положення "Проектом забороняється ... використання тварин при комерційному фотографуванні, морських тварин з комерційними розважальними цілями" то якщо так прочитати - то фотографування щенят на продажу, і використання тварин в цирку - теж забороняється!!??
А проект схоже списаний десь у Європі.

а от норма "Усі домашні коти і собаки, які не мають породної цінності, підлягають обов'язковій біостерилізації." мені дуже подобається!!! хоч її явно просто не зрозуміє більшість населення України ...


3 ViKomp  
0
Хто буде визначати породну цінність ? А якщо порода в стані виведення ? А існують ще породи, які не визнані МКФ. Багато дуже "чорних дир" в проекті.

1 ViKomp  
0
цікаво лише одне : вони при написанні проєкту консультувались з фахівцями, проводили якісь там соцопитування ? ... Майбуть просто знову депутат вирішив привернути до себе увагу "шумним" проектом і "з башки", начитавшись жовтої преси, накатав за пару ночей наступний псевдопроєкт, який зарання (навіть якщо й приймуть) приречений на провал.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
КИНОЛОГИЧЕСКИЙ СОЮЗ УКРАИНЫ. Официальный сайт