Четвер, 02.05.2024, 04:22
перший незалежний інформаційно-розважальний кінологічний портал
Головна | Блог | Реєстрація | Вхід
Меню сайту
Міні-чат
Володимир Кужель
сайт фірми ВіртуозІВ - виготовлення картин з бурштину та ексклюзивних предметів інтерєру
Головна » 2011 » Грудень » 16 » Євро-2012 наближається: хроніки знищення бездомних тварин
15:59
Євро-2012 наближається: хроніки знищення бездомних тварин
Як би людина не противилася, мегаполіси завжди притягували бездомних собак. Адже тільки тут, серед людей, вони можуть знайти хоч якусь їжу. Ці собаки, як і багато людей, опинилися на вулиці не по своїй волі. Хтось із них уже тут народився, когось викинули на вулицю недбайливі господарі. На сьогоднішній день тільки в Києві їх понад 12 тисяч.

Коли бездомних собак стає занадто багато, міська влада вдається до боротьби з ними, використовуючи всі можливі кошти. У цивілізованому світі - це гуманна стерилізація. Що ж відбувається у нас?



Напередодні футбольного чемпіонату Євро-2012 бій за чистоту вулиць від бродячих собак посилився особливо. Зокрема, захисниця тварин Тамара Тарнавська стверджує, що останнім часом столичні чиновники схожі на шкуродерів - зачищають Київ від бездомних собак... отрутами і відстрілом. Втім, міська влада столиці від таких звинувачень відхрещується.



Нещодавно заступник голови КМДА Анатолій Голубченко підтвердив, що до Євро-2012 Київ очистять від бездомних тварин. Але! Для цього він планує використовувати сили волонтерів. Під відповідальність кожного з добровольців закріплять по 10-15 собак. У нашийники їм зашиють чіпи, в яких пропишуть інформацію не тільки про саму тварину, стан її здоров'я, але і про її «куратора».

Правда, виникає сумнів: як одна людина зможе впоратися з цілою зграєю вуличних собак?..

Зграї собак лякають киян

І все ж таки залишати цю проблему невирішеною не можна. Адже зграї бродячих собак - пряма загроза для життя людей. Про це, на жаль, знають не з чуток.

«На Рибальському острові дуже багато бездомних собак. Особливо помітними вони стають під час «загулу», коли бігають низкою по 15-20 штук, - розповідає киянка Світлана Рябошапка. - Через це я побоююся ходити пішки на Поділ через новий міст, доводиться їздити маршруткою. Мені, до речі, пощастило - на мене пси не нападали. А от знайомий якось скаржився, що ледве врятувався: собака вже вчепився йому в ногу, добре, що вчасно з'явився його колега на автомобілі».

Співрозмовниця ForUm'у також підозрює, що стерилізація у нас проводиться номінально. «Дуже часто бачу собак з червоним нашийником, біля яких труться 5-6 щенят. Це значить, що стерилізація безпритульних тварин проводитися тільки на словах, а гроші, які місто виділяє на недешеву процедуру, просто відмиваються», - стверджує вона.

Дівчина також згадала про дивний вигляд жінки, яка вже не перший рік сидить біля підніжжя Андріївського узвозу в антисанітарії з величезною зграєю собак.

«Здається, варто звернути за ріг, і там почнеться смітник, а не головна туристична вулиця столиці. Адже це те місце, де найбільше збирається іноземців. Не дивно, що вони після такої прогулянки на своїх форумах радять у Київ не потикатися. А от самим киянам чомусь доводиться це терпіти», - зітхає Світлана.

А от киянка Юлія Селезньова б'є на сполох. Вона вже не раз зверталася до служби мерії, щоб там вирішили проблему з бездомними собаками, які поселилися біля середньої школи № 166, що на вулиці Єреванській.

«Діти зі школи додому повертаються з палицями, - собаки перегороджують дорогу, і поки їм не кинеш що-небудь їстівного - вони не пропустять, - переживає Юлія. - Я як мама дуже боюся за свою дитину. Адже невідомо, як собака може вдіяти. А якщо він покусає? Хто потім за це відповідатиме?»

«Євро-2012 умиється і кров'ю невинних тварин»

Зрозуміло, що вирішувати питання з бездомними собаками якось потрібно. Але влаштовувати з цього процесу криваве шоу абсолютно неприпустимо. Стурбована звірячими методами, які в Україні застосовуються в боротьбі з бездомними тваринами, Молодіжна ліга захисту тварин написала відкритий лист під назвою «Євро 2012 вмиється кров'ю невинних тварин». У ньому вона вимагає у столичних властей припинити масові жорстокі вбивства собак у Києві.

«Уже кілька місяців поспіль Києвом котиться хвиля масових отруєнь безпритульних собак. Труять всіх без розбору, в тому числі стерилізованих і адекватних тварин, в яких вже були вкладені часом і гроші опікунів та волонтерів. Столиця України перетворюється в оплот жорстокості: працює не прийнята на законодавчому рівні програма зі скорочення чисельностi тварин методом стерилізації, що відповідає принципам гуманності, а незаконна «шкуродерська», - йдеться в листі. На сьогоднішній день під ним підписалися понад 30 тис. людей.

«Міська влада використовує звірячі методи для зачистки Києва від бездомних собак до Євро-2012, - обурюється голова товариства захисту тварин Шевченківського району Тетяна Швець. - Фірма «Деско», що займається дератизацією, під виглядом отруєння щурів нищить і бездомних собак! У нас є відео, на якому видно, як їхня машина під'їжджає до дитячого майданчика і розкидає біля нього отруту. За нашими даними - цей фосфіт цинку - найсильніша отрута. Найстрашніше те, що начальник ГУ з благоустрою Сергій Садовий нам прямо сказав: «забирайте своїх собак з вулиць – до «Євро» живого не залишиться жодного». До речі, разом з бездомними гинуть і домашні вихованці...».



За словами Швець, у понеділок, 12 грудня, їхнє товариство виїхало до столичної промзони на вул. Полярна, 14 - на територію покинутого заводу. Тут всюди розкидано отруту. Що примітно - всі собаки навколо в червоних ошийниках - тобто стерилізовані. Проте, їх чомусь отруюють. З десяток тварин уже загинули. «Їх трупи валяються в купах сміття на заводі», - стверджує захисниця тварин. Крім того, «урожай» трупів знайшли на Подолі: під горою Щекавиця три мертві собаки, на самій горі ще два, в т.ч. і щеня, на вул. Смирнова-Ласточкіна - одна мертва величезна стерилізована тварина.



«І це тільки те, що ми встигли знайти, адже дератизаційні служби роз'їжджають по місту і підбирають трупи, щоб приховати сліди злочину», - обурюється Швець. За цим фактом вона разом з однодумцями збирається звертатися до міліції. На доказ своїх слів пред'явить фотографії, на яких працівники ЖЕКу вантажать трупи собак в трактор. Зараз по номерах з'ясовують, кому він належить.

Німецькі «зоозахисники» погрожують «євробойкотом»

Чутки про українське безчинство докотилися навіть до Німеччини. Представники Німецького союзу захисту тварин зібрали прес-конференцію, на якій попередили київську владу: у випадку, якщо вбивства тварин не припиняться, вони закличуть світову громадськість бойкотувати Євро-2012.

«Дев'ятого червня 2012 року повинен відбутися матч Німеччина - Португалія. Однак наша сторона стурбована тим, що відбувається в Україні з бездомними тваринами. Наш союз підтримали такі футболісти збірної Німеччини, як Лукас Подольські і Філіп Лям, - розповідає почесний президент німецького союзу захисників тварин Вольфганг Апель. - Ми сподіваємося, що вирішити це питання вдасться цивілізовано - для цього ми ведемо переговори з київською мерією. Проте, якщо ситуація не зміниться, ми не хочемо, щоб через «Євро» страждали тварини, і закликатимемо світ бойкотувати футбольний чемпіонат в Україні. Навряд чи спонсори захочуть брати у ньому участь, якщо «ЄВРО-2012» буде омите кров'ю».

За інформацією президента Всеукраїнської асоціації захисних організацій України Асі Сепінської, найгірша ситуація з бездомними тваринами в Донецьку та Луганську. Там тварин убивають навіть не дератизаційні служби, а звичайні сміттярі.

«У нас є відео, на якому живого собаку повантажили у сміттєвоз, а потім включили прес. За містом усі звалища завалені вбитими бездомними собаками», - стверджує Сепінська. Але найстрашніше - в Україні розпочався рух, члени якого вважають за честь вбити бездомну тварину».

ForUm звернувся за роз'ясненням ситуації в прес-службу КМДА. Там наш запит передали в ГУ екології. Однак начальник відділу Валентина Висневська відмовилася коментувати що-небудь з цього приводу, пославшись на закон про доступ до публічної інформації, за яким у неї на відповідь є п'ять днів.

Епілог

Очевидно, проблема є, і її треба вирішувати. І по тому, які методи для її вирішення вибирає наша столична влада, можна судити про зрілість всього нашого суспільства. Висновки напрошуються невтішні. Напевно, необхідний час, щоб наш народ усвідомив: собака, яким би він не був - друг людини. А з друзями так не поводяться...

Сергій Одаренко,

источник; http://ua.for-ua.com/
Переглядів: 857 | Додав: nemo43 | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 2
2 юджин  
0

1 Олег  
0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Статистика

Онлайн всього: 18
Гостей: 18
Користувачів: 0
Календар
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
КИНОЛОГИЧЕСКИЙ СОЮЗ УКРАИНЫ. Официальный сайт